Deze website is geheel AI-vrij geproduceerd.

Onze Dieren (2017)


Voor uitgeverij De Geus mocht ik een dierenboek samenstellen, vol met persoonlijke essays van schrijvers over hun (huis)dier. Dat komt goed uit, want ik ben op Dierendag geboren en woon inmiddels samen met een imker, een konijn en een mensenkind (die alledrie ook in het boek voorkomen). Het is een boek vol beestachtige levenslessen geworden, vol met mooie stukken van zeer getalenteerde (en leuke) collega’s, die ik mocht redigeren.


Soms heb je minder seks dan je cavia’s. Soms is een kat de meetlat van je relatie. Soms heb je een konijn nodig om over je bindingsangst heen te komen. Soms word je tegen wil en dank verliefd op een Afrikaanse reuzenslak. En als je een schrijver bent, gebruik je dat als inspiratiebron voor een onvergetelijk stuk.

Dat deden de interessantste schrijvers van nu voor Onze Dieren. In deze geestige, persoonlijke essays komt een complete diergaarde voorbij: de kippen van Jan van Mersbergen, het keffertje van Elfie Tromp, de hagedis van Henk van Straten, de kat van Georgina Verbaan, en nog veel meer beesten om al lezend van te gaan houden.

Bestel hem hier!

“Een fijne bundel, waarin schrijvers door het liefhebben van het dier ook de mens leren liefhebben. Wat dat betreft is het een pleidooi om dieren in huis te blijven houden. Dat komt in elk geval ten goede aan de literatuur – en aan de liefde.” **** – NRC Handelsblad

“Fijne dierenverhalen. Mooie en grappige essays.” -Margriet


︎ nieuwste Kopstuk    X  

© Rutger Lemm